28 Nisan 2013

Bir KyuHyun Masalı 1... O Bir Kadife Ses O Bir Maknae O Bir Cho KYUHYUN ....

                                          Bir Kyuhyun Masalı ...            


Evet sıra geldi en sevdiğim sesin en sevdiğim adam hakkında yazmaya ...
Öncelikle Kyu kimdir necidir diyenler için kyu yu özet geçelim :)

                                                    


Gerçek adı : Cho Kyuhyun dur. Sahne adı ise Kyuhyun dur..
3 şubat 1988 doğumlu dur. Kendisi Kpop gruplarının en büyük ve en eski gruplarından Super Junior grubunun ana vokallerinden biridir.

Super Junior grubuna en son katılan ve grubun en küçük üyesidir. Bu yüzden kendisine maknae denir. Super junior grubu haricinde alt gruplarda da yer almıştır bunlar. Super junior K.R.Y  , Super junior M dir ve S.M The Ballad grubunda yer almıştır.


19 Nisan 2007 de büyük çaplı bir trafik kazası geçirmiştir. Kazada gruptan arkadaşları Leeteuk ,Shindong ve Eunhyuk ve menajaerleride bulunmakta idi. Kazada en ağır yaralanan Kyuhyundur 6 gün yoğun bakımda kalmış ve tam 78 gün sonra hastahaneden taburcu olmuştur. Aylar sonra gruba geri dönmüş  ve sahne şovlarına katılmaya başlamıştır .


Ve grubun vazgeçilmez üyelerinden biri olmaya devam etmiştir. Her ne kadar maknae liği sevmese de grubun en küçüğüdür ve en haylazların dan biridir.

                                 
 


Kyu yu  ilk sesini duyduğumda vurulmuştum sesi hani şu kadife ses diye adlandırdıkları sesler vardır ya işte tam olarak onlardan biri benim için kadife seslim .  

              


Ballad ustasıdır kendisi sesiyle sizi hüzne boğa bilir.Kesinlikle  Kyu dan dinlenilmesi gereken şarkılar vardır  ki bunların başında 7 years of love parçası gelir yeri gelmişken buyurun ..



Kyuhyun nun en çok sevdiğim performansları genellikle canlı performansları dır. Hatta Mp3 de dinlemek için bile canlı performansları indirip dinlerim :) Bence en iyi performanslarını sergilediği programlardan biride Immortal Song programıdır . Öncelikle buradaki canlı performanslarının bir kaçını paylaşmak istiyorum ve ilk parça ile başlıyalım... 

Bir çok kişi tarafından Too Much  performansı hasta olduğu için  pek beğenilmese de benim en sevdiğim performanslarından biridir, 2:20 den sonrası beni benden alan kısımlar dır. Hele o gitarda ki abi nasıl döktürüyo öyle..Hasta olmasına rağmen en iyi performanslarından biri  ki sonda ne kadar bitkin ve hasta olduğunu görüyoruz :( Buyurun... 



Şimdi o güzel performanslardan bir diğeri With you parçası dır. Kyu dans konusunda pek yetenekli sayılmaz yada tembelliğinden pek dans etmez ama grup olarak koreografilerine sadık dır hep :P  Bu performansın da fazlasıyla Michael Jackson dansı ile göz dolduruyor..Buyurun ...



Sıra güzel gülüşlü insan Son Ho Young ile beraber yaptığı düet de Lie parçasını beraber söylediler ve izleyicileri mest ettikleri ortada ...  



Sıradaki performansımızda Abla kardeşi izliyicez Kyu ya ablası Ahra kemanda eşlik ediyor ve ikisi de süperler ailece sanatkarlar canım :) Anası babası da gururla çocuklarını izlemeye gelmişler ... 



Şimdi gelelim  geçen senenin en iyi dizilerinden biri olan A Gentleman's Dignity dizisinin en saf ajussi ile beraber yaptığı düete sahne şovları çok eğlenceli idi özelikle gözlükleri takmaları  sorry sorry dansları çok güzeldi :) Yalnız ajussi de hiç fena değilmiş hıımmm :P 


Neyse efendim gel gelelim en özel performansa ... Evet Immortal song un paylaşacağım son performansında sıra en iyi de ve en sona saklamıştım :) Zira Kyunun bu performansı bu sahnesi bu makyajı bu saç rengi bu giyimi tarzı yüzükleri çığlıkları en çok bayıldığım hali bu performans da saklı :) Baş ucu videolarım dan biri ... 



Kyunun yüksek notalara çıktığı bu parçada Gitarda kyu ya  Jungmo eşlik ediyor, performans baştan sona insanı kendine bağlıyor bence ... 

Kyu ile ilgili yazacak o kadar çok şey var ki. Burada yalnızca Kyunun konuk olduğu yarıştığı bir programdan kesitler sundum Kyu yu tek bir sayfa altında anlatamayacağım için şimdilik yazıma burada ara veriyorum.  TO BE CONTİNUED...                                                                                                 Asya...

26 Nisan 2013

Mim: Güzeller İçinden Bir Seni Seçtim....



Uzun bir aradan sonra gelen yeni mim hadi bakalım bu mim pek güzel ama ;) Beni mimleyen kuzum Büşra ya tişikirler diyip güzellerimi sıralama zamanı ;)


Bu mimi mizin kuralları var öncelikle Deli Kızın kuralarına bir göz atalım…
1. Mümkünse mim başlığı benim kullandığım şekilde olsun ki sonna arayıp durmayam oluum bi zamanlar böle bi mim vardı” diye D: (ama siz daha güzel bi başlık bulursanız onuda ekleyebilirsiniz yanına sorun değil)
2. Listeyi hazırlarken gay yada biseksüel olmaları bizi ilgilendirmiyo benim kastettiğim burada cinsel tercihleri değil bahsettiğim şey tamamen bir kızdan daha güzel yüze sahip olma özellikleri.. bu yüzden listeyi hazırlarken bu ayrıntı unutulmazsa sevinirim..
3. Bide bazı aydıllar kız kılığına girdiklerinde gerçekten bir afeti devran oluyolar kabul ama sadece kadın kılığında öyle oluyolar (gerçi bence hepsi kadın kılığında füber süper oluyolar o da ayrı bi konu) bu namcalarıda liste dışı tutarsak asıl kalbe zarar olanlar ortaya çıkacaktır..
4. Listeyi en fevrıt 5 kişi ile sınırlarsak çok mu ileri gitmiş olurum? tamam 5 asil 2de yedek yapalım bu pazarlığı da kapatalım D: (sadece aydıl olmak zorunda diil listeye güzellikleriyle meşhur aktörde dahil edebilirsiniz :D)
5. Son olarak mim en fazla 3 kişiye şutlanırsa ve tek seferde 85 kişi mimlenmezse sanırım herkese mimleyecek adam kalır :D "

Top beşimizin 5 numarası ile başlayalım …

5) JYJ yin en güzel üyelerinden biri .... Kim Jae Joong



4)  şirinlik abidesi Kim Bum ..

3) Secret Garden dan tanıdığımız güzel insan Yoon Sang Hyun...


2) Gerçi ben kendisini Gomiho da siyahlar içinde sevmiştim ama kendisi tam manası ile güzellik abidesi imiş ...karşınızda 
 No Min Woo ..





1) Yıllardır güzel olarak adlandırdım durdum seni tamam pek sevemedim ama yiğidi öldür hakkını ver demişler hakkını verme zamanı geldi güzelliğini bir kez daha tasdik etme zamanı geldi.. 

Jang Geun Suk 


Sanırım ikide yedek hakkımız vardı :) Bu liste de olmalıydı değim bir diğer kişide Taemin 



Bir diğeri ise listelerin vazgeçilmezi Lee Jun Ki... 


Ben den bu kadar, bu güzeller saymakla bitmez ama mimizin kurallarına uyalım uymayanları uyaralım ... Asyalı lar güzel insanlar vesselam ... Neyse efendim Piyasada mimi yollayacak adam kalmamış iyimi birtek senin blogunda mimi görmedim o yüzden seni seçtim bacım Esracım ;) 





23 Nisan 2013

MONEY INCARNATION ...

 

Eskisi gibi güzel izlenecek bir şeyler kalmadı. Amerikan yapımı dizileri de artık sevmiyorum aslında artık hiç sağlam yapımlara sahip ne filim nede diziler kaldı hep bir birinin aynı diziler, filmler var artık. Her şeyi çok çabuk tükettik gibi sanki neyse efendim uzun lafın kısası. İzlediğim son kaliteli dizilerden biride  Money  Incarnation dizisi idi.

Diziye gelir isek intikam dizilerinden biri idi ama hem dramatik hem komik hemde sürükleyici bir dizi olmuştu ben izlemeye onuncu bölümlerinde falan başladım ve sanırım 10 bölümü 2 günde bitirdim daha sonra  çevirileri bekledim ta ki son bölümünü dün gece 2 de izleyene kadar :)

Dizi ilk iki üç bölüm sıkabilir belki ama vazgeçmeyin ;) Kang Ji Hwan ı görene kadar bekleyin daha sonra zaten vazgeçmeyeceksiniz :) 
 
 

İnternet de dizinin konusu olarak alakasız şeyler yazmışlar hiç öyle şeyler yok ;)

Zaten Kang Ji hwanın olduğu dizi en dramatik dizi bile olsa Kang Ji hwan varsa işin içinde eğlenceli kısımların olması muhtemel diziyi bir anda başka bir boyuta taşıya bilecek mimiklere sahip :) 




Şu dizi de tek kişiyi sevmedim başrol kızını Hwang jung eum ne kendisini nede o burnu tıkanmış da zorla konuşmaya çalışıyormuş gibi çıkan hastalıklı sesini hiç sevemedim :)

Neyse ki dizide çok çok fazla bi sahnesi yoktu :) Güzel kız olmadan önceki şişman kız hali de ayrı bir komediydi Allah aşkına öyle şişman mı olur len o eller ne ya.. Kızın zayıflamak için gittiği doktor güzel bir hatırlatmaydı tabi 200 Pounds Beauty filmini izleyenler hatırlayacaktır ;)

Hele ki kızın Kang ı ilk öptüğü sahne tam manası ile komediydi kesinlikle orayı izlemelisiniz :) 


Dizi hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü ne söylesem spoiler girer anlatmaya kalksam da baya karışık bi sonuç ortaya çıkacağı için hiç kafa karıştırmanın bir manası yok :)
Söyleye bileceğim tek şey paranın insanlara neler yaptıra bileceğini tek tek göstermişler.


Trailer : Tık Tık ;)



Pek fazla müzikleri ilgimi çekmese de sadece bi parçasını çok sevdim özelikle başlangıcı buyurun:  




                                                                                                                                                        Asya..

11 Nisan 2013

That Winter The Wind Blows ... Kış Rüzgarı ....

                                                                     



Uzun zamandır tembellik ettiğimin farkındayım. Aslında bu aralar hiç bir şeyle ilgilenmek izlemek istemiyorum herhalde bahar tembelliği. Millet bahar olunca rahatlar enerji dolar bende tam tersi olur bir ağırlık çöker üzerime :)

En iyisi sizi soğuk bol bol kar yağan ama sıcak bir öyküyü anlatan bol dramatik dizimizle tanıştırayım...


Öncelikle dizimizin kısa tanıtımı: 
 Adı: 그 겨울, 바람이 분다 / That Winter, The Wind Blows

Tür: Melodram, Romantik
Bölüm Sayısı: 16


Yönetmen: Kim Kyu Tae
Yazar: Noh Hee Kyung
                                                                                  Oyuncular : Jo In Sung -Oh Soo
                                                                                      Song Hye Kyo - Oh Young
 Kim Beom - Park Jin-sung     
 Jung Eun Ji -  Moon Hee Sun 

Ünlü kumarbaz Oh soo nun trajik hikayesi daha doğar doğmaz  başlar. Annesi onu bir ağacın altına terk etmiştir ve Oh soo nun ismi de bu ağaçtan gelir. İlk aşkının acısını hala yaşamaktadır ve bu yüzden artık aşkı kendine oyun haline getirmiştir.
                                                                                                     
Oh young ise görme engelli ve büyük bir şirketin varisidir. Görme engelinde dolayı hiç kimseye güvenmeyen biridir. Babasının vefatından sonra yıllar önce annesi ile giden abisini beklemektedir ve kendini etrafındaki insanlardan korumak zorundadır..

Kader Oh soo ve Young u karşılaştıracaktır ama nasıl ve ne kadar zor bir durumda bırakacaktır. 
Oh soo nun göz yaşları ve karşısındaki Young da aradığı huzura erişe bilecek mi..
Young un yaşadığı ikilemler , hiç tanımadığı birine görmeden güvene bilecek mi..

İkisi içinde zorlu bir kış başlamıştır artık ... 
                                                       
Dizi aslında eski bir Japon dizisi olan " Ai Nante Irane Yo Natsu " dizi sinden uyarlanmıştır. Aslında Kore de diziden önce  ilk filim uyarlaması yapılmıştır. Daha sonra tekrar dizi haline getirilmiştir. Suyunun suyu gibi bi durum :) 

Daha önce ne Japon versiyonu dizisini nede Kore yapımı filmini izlememiştim ilk bu diziyi izledim ve çok beğendim ...

Dizi boyu ağlayan Oh soo ya hep  bi mendil uzatası geliyo insanın .. Oh young gerçekten çok başarılı bir şekilde görme engelli birini canlandırmıştı . Hele dizi boyu çalan o çanlar yokmu  ahh ...
 Dizi evet duygusal bir dizi ama ağladınmı derseniz yok hiç ağlamadım ama dizide sizi sürekli içine çeken bir şeyler vardı. Her bölüm sonun da sizi merak içinde bırakmayı gayet iyi başarmışlardı son bölüme kadar hatta son 10 dakikaya kadar ne olacak bunların hali diye sizi merakta bırakan bir dizi. Dizinin sonunu beğendim en azında iyide olasa kötüde olsa  o saçma Kore ye has sonlara benzememiş bir netlik vardı işin içinde :) Gönül rahatlığı ile izleye bilirsiniz ...                                
    Oh soo yu  daha önce sadece The klasik filminde izlemiştim ve orada da çok beğenmiştim.



Yalnız Oh soo yu  Jang geun suk a benzeten tek kişi ben değilimdir umarım :) Özelikle bu dizide gülümsemelerini çok benzettim. 

Ve Oh soo nun giyim tarzına değinmeden geçemiycem o boya o posa o askılı pantolon lar hırkalar bu kadar mı yakışırdı hocam. Dizi boyunca çok şıktı bence. Oh young desen peri gibi dolandı dizide o kadın gerçekten çok güzel bir kadın estetikli mi değil mi bilmiyorum ama hep çok şık bir duruşu var . İkisi de çok uyumlu bir çift di çok da yakışmışlar dı hani :)
                                                   
Dizide ki diğer çiftimize gelirsek onlar daha enerjik ve kıpır kıpır bir çift olmuşlardı :) Jin sung ve Hee sun nun uyumu izlenmeye değerdi. Özelikle Hee sun u hep şirin bulmuşumdur özellikle ses tonu benim hep hoşuma gitmiştir. Hee sun nun daha çok sahnesinin olmasını isterdim :)

Kim Beom u bof da pek sevememiştim  aşırı çocuksu bir yüzü vardı! Bir kez daha vurguluyorum vardııııı.. Bu dizide evrim geçirmişti ve saç rengi çok yakışmıştı be :)
 
Bence dizinin en iyi yanlarından biri de kesinlikle müzikleri idi. Gerçekten çok iyi parçalar vardı Super Junior dan Yesung un kadife sesi ile seslendirdiği parça ve The One isimli parça başlangıcı sizi bir anlığına Titanic filminin müziğine götürsede müzik ve ses sizi farkında olmadan içine çekiyor. ( Gerçi hala yayınlanmayan aralarda çok kısa çalan bir parça var onu çok aradım ama yok sanırım o bütün parçaların bulunduğu ost un içinde olacak ..merak edenler için söyleyeyim  8. bölümün son sahnesinde son 2:30 da başlıyor. Buyurun burada tık tık )

Kısacası izledim ve beğendim kışın en güzel manzaraları eşliğinde sizi izlemeye sürükleyen bir yapım ...                                    

Buyurun  Teaser :  Tık Tık ...

Yesung un seslendirdiği parça : 













Ve dizinin en hüzünlü anlarında başlayan parça : 










Asya...