23 Şubat 2013

Feast Of The Gods 2012....Buyrun Kore Mutfağına...

                                                              


Bir arkadaşımın paylaştığı güzel videoları görüp ya izlesemmi ama buda 32 bölüm bitmez bu diye kenara atığım diziye başlayayım dedim. Niyetlendik e birazda insanların ne dediğine bakalım tepkiler ne yönde konusu nedir diye bakayım dedim ama hiç bir şey yok dizinin konusu ile ilgili yapılan tek açıklama " Kore mutfağını anlatan bir dizidir " yazısından başka hiç bir içerik yok.
 Dizi hakkında kimse yorum bile yazmamış güzel diziydi hoş tu falan deyip kenara atılmış bir diziydi. 

Bu tepkileri görünce yok hacı ben izlemicem dedim, sanki arkadaşım sesimi duymuş gibisinden yeni güzel videolar paylaşmaya başladı ve aklımı çelmeyi başardı bu defa :) en azından Süheda arkadaşımın hatırı için bi bakayım çok sıkılırsam kaparım deyip diziye başladım.

Dizi nasıldı diye sorarsanız 32 bölüm 3 günde bitti :) Böyle bir dizi nasıl olmuştu da bu kadar uzak doğu dizileri revaçtayken arka planda kalmıştı anlamadım, gerçekten kaliteli bir yapım olduğunu artık o baymaya başlıyan romantik komedi  dizilerinden çok daha sürükleyici ve kaliteli bir yapımdı bence.  
                                                       
Diziye geçersek ki biraz detaylı bir şekilde anlatacağım  : Dizimiz aslında trajik bir konuya sahiptir. 

Sung Doo Hee ve Beak sul ün arasında yıllardır süren bir rekabetle başlar dizimiz ikiside Korenin en eski köklü Kore mutfağı Arirang ın şefi olmak için yarışırlar.


 Yarışı kaybedeceğini düşünen Baek sul ün gözü öyle dönmüştür ki evde hasta olan büyük oğlunu bile yarışma hırsı ile göz ardı etmiştir ve yarışma esnasında hilelere başvurmaya kadar işi götürmüştür. Yarışma hiçte umduğu gibi gitmemiş hırsının kurbanı olmuştur ve evde onu bekleyen küçük oğlu Kim Doo Yoo ve büyük bir acı vardır.




Sung Doo Hee ise  Hırslı tek tutkusu Arirangın başarılı şefi olmak ve iki çocuğu olan gelecekte yerini kızının alması için daha küçüklüğünden kızını bu yönde eğitmek isteyen, mükemmel aileye sahip örnek biri olarak yaşamaktır tek düşüncesi . Öyle ki kocasının onu aldatmasına bile göz yumar , gemi seyahati sırasında eşinin boşanmak istediğini öğrenince şok geçirir ve bileğini kesip intihar girişiminde bulunur annesini kanlar içinde gören In joo daha 5 yaşındadır ve korkudan gemide bilinçsizce yürümeye başlar.


Aynı zamanda gemide olan bir başka anne kızın trajik hikayesi de tam bu noktada olaya dahil olur Song yeon woo şef Sung Doo Hee nin kızı In joo dan bir yaş büyüktür annesi barlarda danscı olarak çalışmaktadır ve mide kanserin den dolayı sayılı günleri kalmıştır. Kızı için bir mektup bırakıp intihar etmek için geminin üst kısmına çıkar o sırada ağlayarak gelen In Joo yu düşecek ken gören Yeon nun annesi In Joo yu kurtarmak isterken beraber denize düşerler .


                           
Sung doo hee ise kendine geldiğinde kızının kaybolduğunu denize düşmüş olabileceğini kabulenmek istemez o sırada Song yeon da annesini aramaktadır ve Sung doo hee ,yeonu kızı zannetmektedir. In Joo nun babası ise bu duruma ses çıkarmaz ve Yeona sen artık bizim kızımız In Joo Sun der ve Yeonu artık kendi kızları yerine koyup herkes den uzakta yurt dışında eğitime yollarlar yıllar sonra dönen Yeon artık Sung doo nin kızı  In joo olarak yaşamayı kabullenmiş ve benimsemiştir.


In Joo ise balıkçı biri tarafından bulunmuş ve büyütülmüştür hayırsız ve kumarbaz bir babası 
vardır In joo nun adı da Go Joon Young dur artık ve hayırsız babası onu daha orta okula gittiği dönemde bir başına bırakıp terk eder. Kader Go joon yong u Arirangın eski şeflerinden birinin yanında büyümesine vesile olur ve Go joon yong un muhteşem tat alma duyusu ve şefinden öğrendiği gizli teknikler ilerde Ariranga girip şef olmak için çabalamasında  çok işine yarayacaktır. 

Aradan geçen uzun yıllar Kim Doo Yoo , Go Joon Yong ve Ha In Joo nun  trajik bir şekilde büyümeleri ve Arirang da karşılaşmalarıyla olaylar başlar. Kore mutfağının yüz yıllık geçmişi yemeğe ve misafire verilen değerin saygının, Kore mutfağının gelenekleri ve güzeliğiyle dolu bir yapım. 
 










Kore draması olurda aşk üçgeni ilk aşk lar olmazmı merak etmeyin onlarda var ve gayet güzel işlenmiş bu dizide :) 














İlk bölümler sıkıcı gelse de olayların gidişatı için önem teşkil eden kısımlar. Sung Yu Ri yi ve oyunculuğunu hep sevmişimdir hep şirin ve doğal gelmiştir bana dizide Lee Sang Woo ilede gerçekten çok uyumlu ve güzel bir iş çıkarmışlar. Ben diziyi çok beğendim eğer Baker King   tadında bir dizi izlemek isterseniz kaçırmayın derim :)





 
Buyrun trailer : 

               
Beni izlemeye teşvik eden video :)                                                                                                                                    Asya ....

4 yorum:

  1. bölüm sayısının uzunluğundan ve hakkında bilgi olmadığından izlemek istememiştim ama güzel anlatmışsınız, fikrim değişti :)
    videoya da çok hooş :)
    elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim umarım diziyi izleyip beğenirsiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel anlatmışsın canım diziyi ;) hele onlar ne tatlı sahneler öyle dimi :) iyiki o videoları paylaşmışım :) ortak beğenilere sahip olmak çok iyi, bir daha bu tarz bulursak hemen haber verelim birbirimize ;)
    Dizi belkide böyle geri planda kalarak az ama öz ve kaliteli izleyiciye sahip olur :) bu arada en sondaki videoyu kaç kez izledim bilmiyorum, şarkıları telefona attım hala dinliyorum.eline sağlık Asya'cım ;)

    YanıtlaSil
  4. Ben teşekkür ederim sayende diziyi izledim :) Özel seçtim o sahneleri ;) Bende müziklerine vuruldum dizinin çok güzel müzikler vardı ama bu yapılan videolarda güzeldi. Beğenmene sevindim ;)

    YanıtlaSil

Söz Sizde...