02 Mart 2013

Hakikaten Hükümet Gibi Kadınmış :)





Bu aralar fragmanı sıkça karşıma çıkan ve ilgimi çeken bir filim olan Hükümet Kadın filmini izlemeye gittim.

Filmin konusu : Mardinin midyat ilçesinde eşi aziz veysel in vefat etmesi sonucu bölgenin yeni belediye başkanı Xate olur. Xate 8 çocuk annesi dir ve eşinden kalan makamı, görevi miras kabul eder ve ilk işi bölgeye su getirmeye çalışmak olur. Yanlız xatenin okuma yazması yoktur ve olaylar böylece başlar..

Filim bence hem güzel hem kötüydü. Güzeldi bir çok ince mesaj içeren espirileri vardı ayrıca azmin ve kadın dayanışmasının gerektiğinde ne kadar kuvvetli olduğunu ortaya koymuştu..

Kötüydü çok hızlandırılmış gibi bi hal içindeydi film, sahnelerin akışı çok hızlı konular çok ardı ardına gelmişti, hava da kalan konular vardı..


Filimde aziz veyselin ölmeden önceki konuşması çok güzel mesajlar içeriyordu....

 " Bu dünyada, senden olmayanlarla hoştur. onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle,gönüllerle hoştur.  Sadece senin gibiler değil ,senden olmayan da çok yaşasın ki, sende yaşa. Hele birde onun gözüyle gör şu fani dünyayı. Herkes beyaz olsa , o zaman beyazı fark edemezsin ki. Ve yahut da siyah. Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini. Beni ben yapan yegâne şey, benden olmayandır. O yoksa, sende yoksun. Ne anlamın kalır, ne rengin belli olur, ne de tadın" ...“ 

Filmin müzikleri de çok güzeldi... 
Eğlenmek güzel vakit geçirmek isteyenlere tavsiye ederim ...                                           Asya....


Buyurun filmin  fragmanı : 


Bu da filimde en beğendiğim parça ... 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Söz Sizde...