14 Eylül 2013

Rüzgâr Gibi Geçti Music Bank İstanbul....


Aynen rüzgar gibi esip geçti yıllarca özlemle merakla bekledim,bekledik iki saate bitti.

Ama muhteşemdi her saniyesi ile her şeyi ile muhteşemdi... Büyük özlemlerle büyük sabırla istediğimiz konserin haberini aldığımız gün havalara uçmuştum. Şahsen ben bu kadar büyük ve bu derece iyi gruplar,sahne şovları beklemiyordum oda bir gerçek gruplar açıklandığında bir Elf olarak ilk şokumu yaşamıştım. 

Neyse efendim açıklanan gruplar içinde Super Junior adını duyduğumdan beri beni heyecan basmış ve sabırsızlıkla bu günün gelmesini bekledim. Telefonumda bilgisayarımda geri sayım yapıyordum şafak sayar gibi.
Ekranımdaki yüz küsür gün göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçti ve beklenen gün gelmiş artık sadece saatler kalmıştı. O güne dair çok hayal kurdum, çok etkinliğe katıldım hazırlık yaptım hep bir aksilik çıkacak diye diken üstündeydim ama şükür hiç bir aksilik yaşanmadı.

7 eylül sabahı erkenden kalktım önceki gece sabaha kadar Türkiye'ye gelecek grupların Incheon hava alanına gidişlerini beklemedim desem yalan olur sabah 8 civarı hava alanı görüntüleri gelmeye başladı :) 
6 eylül cuma günü akşam yedi uçağı ile Türkiye'ye indi beklenen tüm gruplar ve fanların yoğun ilgisi ile alanda güzel bir karşılamayla ülkemize giriş yaptılar :)
Gelir gelmez sosyal ağ hesaplarından çoğunlukla kebaplı mesajlar attılar. 

Neyse efendim konser günü sabah sekiz uçağı ile İzmir'den arkadaşım geldi. Sabah ben ve kuzenim evden çıktık hava alanından Mehtap'ı almaya giden Büşra ile buluşup direk karşıya geçtik. Konser alanı bize oldukça uzak ve ters bir yerde olduğu için erkenden yola koyulup karşıya geçtik hafif bir kahvaltı yapıp alana gittik. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen Vip ler çoktan sıraya girmeye başlamışlardı bile. Uzun oldukça uzun bir süre kapıların açılmasını bekledik. Evet oraya erkenden arkadaşlarımı sürükleyen bendim ama ben yerimde duramıyordum ki. Ne kadar belli etmemeye çalışsam da cıx içim içime sığmıyordu ve hala inanamıyordum o günün geldiğine, alanda sağa sola gidip geldim viplerin içine karışıyordum. Ara sıra şarkılar söyleyip coşuyorlardı bende eşlik ediyordum,çoğu zaman Kyu ya laf atıyordum belki kulakları çınlar da camdan falan bakar diye ama tık yoktu uyuz da :P  Merdivenlerde oturmuş gelen geçene lokumlar cezeryeler dağıtıp yeni eski tanıdık tanımadık herkesle muhabbet ediyorduk. 

Hatta bir ara yanımıza üniformalı ve bir kağıdın üzerinde 400 liraya vip bilet aradığını yazan bir Tayland'lı kız geldi elindeki kağıdı herkese gösteriyordu. Arkadaşımın arkadaşı biletini satmayı düşünüyordu onu ararken  arada çat pat ingilizcelerimiz ile konuşmaya çalıştık kızlar aslında iki kişi ve okulu asıp hatta ülkelerini asıp sabah uçağıyla ülkemize gelmiş gece uçağı ile dönmeyi düşünüyorlardı O.o biz anadolu yakasından avrupaya zor geçiyoruz kızlar tee nereden gelmişti ayıp bize ayıp :) Pek bilet konusunda yardımcı olamadık ama koyu Elf ve Ryewook fanı olduğunu öğrendiğimiz kızı daha sonra bilet almış mutlu bir halde gördük her karşılaştığımızda gülücükler dağıtan çok şirin bir kızdı...
Neyse saatler ilerleyip içeri almaya başlamaları ile heyecanım iki katına çıkmıştı artık.
Biz konsere gitmekten vazgeçip son dakika karar değiştirip bilet aldığımız için ilk düşündüğümüz yerlerden daha arkada bilet almıştık ve hep acaba kötümü dür yerimiz diye sürekli düşünüyordum ama içeri girip yerimize geçtiğimizde aslında çok güzel bir yerde olduğumuzu görünce çok sevindim ve karşımda kocaman MUSİC BANK İSTANBUL yazılı ekranı görünce yeniden şoka girmeye başladım. Uzun süre konuşamadım etrafı izlemeye daldım taki ekranda Super Junior Sorry Sorry klibinin çıkmasıyla çığlık atmaya başlayan izleyicilerin sesi ile kendime gelip eşlik etmeye başladım.

Son bir aydır sürekli sunucuların kim olacağını merak edip durdum sürekli bu konuda tweet attım. Ve sürekli Kyuhyun'un olması yönünde söylendim :) Ve tamda istediğim gibi oldu sunuculardan biri KYUHYUN diğeri SUZY ve DOOJOON du birde Ayşe diye biri vardı ki bence ne siz sorun ne ben anlatayım :)

Büyük merakla grupları beklerken ekranda sıra ile klipler çıkmaya alanı havaya sokmaya başlamıştı bile sanatçıların bir kısmı dayanamayıp yukarıdaki localara çıkıp bizlere bakıp el sallıyorlardı. Tam klipler bitti konserin başlama anonsu geldiğinde merakla grupları beklerken folklor ekibi  çıktı başta bi şok yaşadım sizin ne işiniz var diye söylenirken Kpop şarkıları eşliğinde halay çekmeye başladıklarında artık kendimi tutamayıp kahkaha atmaya başladım :) Bizim bulunduğumuz noktadan sahne arkası azda olsa görünüyordu ve Miss A ekibinin sahne arkasında folklor ekibini dikkatle izleyip dans edişleri bizlere kalp yapmaları çok tatlıydı.

Sırası ile ekipler sahneye çıkmaya başladılar ilk Suzy nin elindeki kartı gördüm sunuculardan birinin o olduğunu anladıktan sonra erkek sunucuyu merakla beklemeye başladım ve Beast ekibinden Doojoon da elinde kartla gelince yıkıldım beklediğim erkek sunucu değil diye düşünürken Super Junior ekibinin sahneye çıkması ile çığlıkların yeri göğü inlettiği o anda gözüm ilk Kyu yu aradı onu ve elindeki kartı görmemle çığlıklara daha güçlü eşlik etmem tepinmem bir oldu :) Super junior ve diğer grupların hep birlikte Tarkan'ın Şımarık şarkısını söyleyip dans ettiler. Gerçi yakalarsam kısmından sonraki öpücük ölümünde salon inleyip duruyordu :) 

 

Kyunun ve Doojoonun miss hareketleri çok şirindi ^^


Daha sonra ilk performansı MBLAQ sergiledi. İlk çıktıkları için mi yada ben Sujuya odaklandığım için midir bilmem pek hatırlamıyorum nasıldı performansları ama en net hatırladığım Bizim için açtıkları "En güzel İstanbul Sizleri çok seviyoruz" pankartı   Smoky girl performansları ve delici bakışları ile  Lee chang sun du o nasıl bakışlardı bilmiyorum ama adamın her hareketinde ortalık yıkılıyordu. Şuna baksanıza nasıl yıkılmasın ya :) 


 

 Ve Smoky Gril  
Daha sonra sırayı gecenin en güzel sürprizi ve performansı ile Ailee oldu. Kendisini çok severdim ama şu Üsküdar'a gider iken parçasını muhteşem söyledi bayıldım bayıldık tüm salon olarak :) Kendine has yorumu ayrıca güzel olmuştu..

 ♥♥

Ailee den sonra sahneyi FT ISLAND aldı. İtiraf ediyorum önceden ft ısland fazla dinlemezdim beli bir kaç parçasını dinlerdim, daha önce hiç canlı performanslarını da izlememiştim ve hep bana donuk gelirdi bu grup konserde ağzımın payını verdiler bana :) Süper ama süper bir performans gerçekleştirdiler. Saniye yerlerinde durmadılar tüm salonu kendileri ile beraber hoplatıp inlettiler. Benimde en çok tepindiğim  gruplardan biri kendileri oldu :)  Özelikle I wish parçasının ismini türkçe Keşke olarak söylemesi çok şekerdi ^^




Ft Island den sonra sahneyi Miss A aldı. Ft ısland den sonra sönük kalsalar da seyirci çok güzel eşlik etti onlara da. Ben onlar sahnedeyken dinlenmeyi seçenlerden biriydim alkışlarımla eşlik ettim çığlıklarımı Sujuya saklıyordum sonuçta:) Ama yalan yok onlara dair bildiğim tek şarkıları Shut up boy parçasını söylemeye başladıklarında eşlik ettim seve seve. Ama nedense şarkı boyu Kyu'nun bi programda bu parçanın dansını yapışı ve kahkahası gelip durdu aklıma :) merak edenler tıktık

( alıntıdır)


Sıra geldi Kuzularıma ^^ Beast Miss A dan sonra sahneyi özlemle beklediğim kuzularım aldı :') Beast ekibini sahneye üç tane yakışıklı çağırdı. KYUHYUN SUNGMİN KANGİN ve yanlarında tüm gece saydırdığım Ayşede vardı tabi :P Kanginin Ayşenin elini öpüşünü ve Kyunun ona sarılışını anlatmıyıcam :P  
Neyse efendim Kuzularım sahneye çıktılar ...Bütün salon hep bir ağızdan şarkılara eşlik ettik tabi kuzularım da sahnede döktürdüler dansları kendi aralarında koşturmaları balonlarla oynamaları hepsi süperdi. Benim için Beast le birlikte geçirdiğim zaman sadece konser olmadı ertesi gün arkadaşım ve kuzenimle Sultan Ahmet deki Expo alanlarını gezmeye gittiğimizde arkamızda hımbıl hımbıl yürüyen Beast den habersiz elimizdeki telefonlardan İstanbul turuna çıkan grupların nerelerde dolandıkları na baktığımız sırada karşımızdaki kızların Beast sesleri ile arkamıza döndüğümüzde yanımızdan geçtiler. Sıkı bir beast ve Junhyung fanı olan kuzenimin peşine takılıp onların arkasından camiye doğru gittik benim artık halim kalmadığı için kapıda bekledim bunlar arkalarından gitti bizimkilerin camiye girmesi ile beast ekibi yan kapıdan çıkıp bana doğru geliyorlardı önlerinde yürüyen bayanın bebeği Yoseoba gülücükler dağıtırken bebeği sevişine takılıp kaldım arkasından bakmak için döndüğümde Junhyung la çarpıştık sorry dememle elimi uzatmam bir oldu sağ olsun beni bozmadı ve tokalaştık :)

Beast'in fiction parçasında kendimden fazlasıyla geçsem'de sujudaki kadar tozutmadım en azından :) 
                                        
Bizim kameramız'dan Tüm Z.B.M paylaşımları bize aittir ;)

Gel gelelim senelerdir beklediğim aylardır her gece onların performansını düşündüğüm bu konseri sabırsızlıkla heyecandan ölürcesine beklediğim gruba geldi sıra Super Junior benim için en gelmek bilmeyen sıraydı Beast den hemen sonra onların çıkmasını beklerken resmen geceyi planlayanlar benim sabır taşımı çatlatmak için ustalıkla çalışmışlar gibi Sujuyu beklerken sanatçıların bi kaçının düet yapacağını söylediklerinde yerimde kudurmaya başladığımı hatırlıyorum... Araya bir adet Dream High 
   Ve I Gotte Feeling parçası koydular....


Neyse iki parça da bitti ve büyük hasretim son buldu Superman ile giriş yaptılar ben deli gibi çığlığı basıp tepinirken salona adeta güneş doğuyordu.♥♥♥ Gerçi Superman'i sonuna kadar söylemelerini çok istiyordum ama hemen Mr. Sımple ile devam etmeleri tam karşımda tepinmeleri Kyunun canlı canlı sesini dinlemek ben o an donup kalmıştım♥. Arkadaşımın omzumu yumruklayıp Siwon nerede diye bana sormasıyla gözümü Kyu'dan alamadığım için orda işte diyip geçiştirdiğimi hatırlıyorum daha sonra jetonum düştü de aa Siwo gelmemiş dememle kuzenim ve arkadaşımdan birer dirsek yediğimi çook daha net hatırlıyorum :)

Mr. Simple ♥ 
Daha sonra sırayı Sexy Free And Sıngle aldı ♥
Şarkı sıralamasını net olarak hatırlamıyorum ama sanırım bu performanstan sonra kısa bir Türk Elf lerin olduğu klip yayınlandı ve arkasından pankart açmaya başladılar ♥ Gecenin en güzel yanlarından biri  Super Junior dan sürekli Türkçe kelimeler İstanbul sözleri duymaktı kesinlikle....
Daha sonra sırayı o muhteşem çığlıkların ardı ardına koptuğu yeri yerinden oynatan o Miracle parçası aldı... Bu performans tek kelime ile muhteşemdi ve Suju'nun profesyonelliğinin en büyük kanıtıydı. Donghae'nin Bayrağımızı alıp öpmesi ♥♥♥ tüm salonun dakikalarca çığlık çığlığa coşmasına sebep oldu buyurun Miracle ♥.... 
 Buda bizim kameramız'dan arkadan gelen kurban olurum ve Maryy me  Kyuuuu seslerini duymayın :P 

Dahasında Sorry Sorry  daha nediyim ki :P Hele o Kyu lu bitiş yok mu benide bitirdi♥♥ çocuklar su içinde kaldı bi havlu getirin de sırtlarına geçirin diye bağırdığımı hatırlıyorum bu video da var mı o kısımlar bilmiyorum varsa eğer duymayın  :P  

                                    
Sujudan sonrasını pek hatırlamıyorum ne yalan söyliyim hala şoktaydım :) nasıl biter diye tepindiğimi hatırlıyorum ama :) Tüm gruplar sonra birlikte Run To You parçasını söylediler ...
  

Super Junior hem HD hem Full buyrun ....


Ve veda ettik özlemle beklediğimiz ve bir rüya gibi gelip geçen güzel dakikalara :') Çok eğlendim çok güzeldi yolda eve dönerken kendim gibi binlerce Kpop sever le bağıra bağıra muhabbetler ettik.
Metrobüsler bizim di yaşlı amcaların ne diyo bunlar bakışlarına aldırmadan heyecanımız dorukta yorgunluğumuz had safhada olmasına rağmen şahsen benim enerjim azalacağına artmıştı :)  
Vel hasıl kelam iki dolu ve iki unutulmaz gün yaşadım bu iki günde benim deliliklerime katlanan başta Kuzenim Mehtap ve Büşra ya özelikle teşekkür ediyorum yaptıklarım aklıma geliyo da hakikatten içimdeki deli kızı salmışım sizi kıracak bişey yaptıysam deliliğime verin :) 
Nice güzel Kpop konserlerinde buluşmak üzere ..... Eunhyuk o sonda süper show da görüşürüz dedin ya orada beni benden aldın ♥ Süper show yazısı yazmayı mevlam bana nasip eder inşallah deyip en uzun yazımı burada sonlandırıyorum okuyan var mı bilmiyorum eğer varsa çook teşekkürler ;) 
 İşte böyle rüzgar gibi gelip geçti hayatımdan Music Bank....  
                                                                                                                                                Asya....

2 yorum:

  1. ay resmen ruzgar gıbıydı ya <3 ah ah senın doojunla el sıkısmanı her daım kıskanclıkla hatırlayacagım ....busrayla bızım ugrasmamız senın elde etmen...pislik :P ay nasıl cosmustuk..benım elımden senın ısıklı fenerını ucurmam..dogrusu sabah korunde ulker arenanın orda olmamız amelelıkdı.cunku herkes kendı yerıne oturdugundan :Dneyse oyle olması gereklıydı demek kı.ah ah yıne olsada sabah erkenden gıtsek ulker arenaya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni kıskanıyorum dönüş yolunda sujuyu Kyu yu T.T özelikle yakından gören bi sendin pislik hatırlatırım :D evet tek ışıklı çıbıgımdı oda sayende uçtu gitti acaba birinin kafasına falan geldimi hep merak ediyorum onu :D Evet benim yüzümden saatlerce orda kaldınız ben kendi adıma çok mutluydum o an söyledikleriniz pek dokunmuyodu bana alskdjlaskjd keşke yine olsa ahhh T.T

      Sil

Söz Sizde...