29 Mayıs 2012

Neden ?

                                                                     




Neden bu kadar güven yoksunuyuz? Ne den hesapla kitapla ölçüp biçmeyle yaşanır hayat tamam bi yerde hesapsız kitapsız olmaz ama bazen ya bazen de hayatı akışına bırakın bakın bakalım ne çıkacak karşınıza.
Ne den insanlar hep bir sonraki hamleyi tahmin ederek geçirirler ki zamanı ve neden tüm tahminler negatiftir neden olumlu olmak kimsenin aklına gelmez?  
 
Neden bu kadar ürkek korkak yetiştirildik biz? Neden körü körüne inanmaktan bu kadar korkuyoruz?
Çok mu darbe yedik çok mu kandırıldık?
Sanırım evet… Hep hayatlarımıza giren yaralayıcı, yalancılar var oldu…

Ama hak ettik her şeyi demi… Her darbe yedikçe daha da ürkekleşip daha da kalın duvarlar ördük, birine inanmak hayat memat meselesi haline dönüştü hele ki güvenmek dikenli tellerle çevirdik etrafını kazanılması zor kaybetmesi bir o kadar kolay olan duygu… 

Aldığımız darbeler yediğimiz kazıklar çok açıtı canımızı, öyle ki zaman zaman hayatın akışına bile güvenmek veya güvenmemek arasında kalıp verilen kararlar sonucu yön verdik…

Güven… Sen nasıl bir duygusun ki insanlar kalkıp “Babana bile güvenmeyeceksin” diye sözler sarf ediyor…

Güven tarifi imkânsız ama bi o kadarda çok ihtiyaç duyulan duygu söylesene insan kendine bile güvenemezken bir başkasından güven nasıl bekler, ne hakla güven bekler ki. 

                                                                                                                                                              Asya

2 yorum:

  1. Aldığımız darbeler yediğimiz kazıklar çok açıtı canımızı, öyle ki zaman zaman hayatın akışına bile güvenmek veya güvenmemek arasında kalıp verilen kararlar sonucu yön verdik…


    Kazık yeterli bir kelime yoruma gerek yok :D O kazık atanların taklalara geldiği günleri görmeyi umutla beklerken anladım ki hala taklaya gelen benim :D Güven artık sadece bir erkek ismi benim için :D Yazına da ne uydu bu yorum (:

    YanıtlaSil
  2. Cevap veremeyeceğim bu soruna çünkü bende mantıklı bir cevabı yok ama kesinlikle bir sonraki adımı düşünerek yaşayanlardan olmayacağım bunu biliyorum çünkü böylesi çok sıkıcı olur ve ben sürprizleri seviyorum:)

    YanıtlaSil

Söz Sizde...