26 Şubat 2013

Hadi Tişört Karalamaya :)







Daha önce anime, manga çizimleri yaptığımı söylemiştim. Buyrun buradan baka bilirsiniz. 
Çizim yapmak çok zevkli ama bir yerden sonra kağıt üzerine çizimler artık beni kesmemeye başladı :) Ev kira olmasa ilk işim duvarlara çizimler yapmak olacak ama işte mümkün değil. Ben de farklı bir şey yapmak istediğim için madem sadece anime karakterlerini çizmekten hoşlanıyorum o zaman boyayacak yeni zemin bulmalıyım diye düşünürken tişörtleri gözüme kestirdim :)

İlk acaba nasıl olur kumaş üzerinde düzgün boyama yapabilir miyim diye tereddüt yaşayınca ilk çalışmamı eski beyaz bir tişört üzerinde cd kalemleriyle denedim :)

İlk çalışmam tabiki en sevdiğim karakter Bleach den Grimmjow oldu :) Önlü arkalı çizdim.





Açıkçası sonucun bu şekilde olması hoşuma gitmişti ilk defa denedim ve hayli tatmin edici bir sonuçla karşılaştım :) Cd kalemi ile bunu yapıyorsam kumaş kalemleriyle her şeyi çizerim ben hissine kapılmam ile internet üzerinde hemen araştırmalar yapmaya başladım. Hangi kalemler kullanmalıyım nasıl çizmeliyim diye birçok arama sonuçları arasında dolandıkça karşıma çıkan önerilere tek tek baktım ve tişört kalemleri , kumaş boyaları fırçalar almak için alışverişe çıktım :)
İlk olarak Faber Castell in Tişört kalemlerinden aldım. 






Renkler beni kesmedi az geldi ve bir başka set daha aldım :) O da Bruynzeel Tişört kalemlerinden aldım :)




Artık renk seçeneğim daha fazla idi ve hemen yeni bir tişört bulup çizmeye başladım ve ikinci tişörtümü çizmiş bulundum :) 





Evet yeni eğlencemi bulmuştum artık :) Neredeyse önüme gelen tüm tişörtleri boyuyacak kadar 
gözüm dönmüştü :) 

Ama bir şey eksikti sanki evet o hep arayıp da tam manası ile aradığım ten rengi tonu eksikti şans eseri karşıma çıkan hobi sitelerinden birinde Faber Castell in kumaş boyama setindeki ten renginden bahsediyordu :) 

Uzun araştırmalarım sonucu hangisi ile başlanılmalı ve hangisi alınmalı diye karar verdikten sonra yine alışveriş zamanı :)
Veee       

12 li kumaş boyama seti ve fırçalar ile eve döndüm :) bu yolculuk bana ilk leri yaşatmaya devam ediyordu ilk defa kumaş boyaması yaptım ve ilk defa fırça kullanmaya çalıştım :)
Ve ilk denememi yaptım :)

     Biri Şeytanın ta kendisi biri Şeytanın meyvesini yemişi :)  iki karakter çizdim Sebastian ( Şeytan ) Luffy ( Şeytanın meyvesini yemiş olan kırmızılı şapkalı kişi ) :)


Uzun zamandır bir şeylerle uğraşırken bu kadar eğlenmemiştim. Bu kadar zevk alınca insan yenilerini yapası geliyor :) Arkadaşımın internet de  gördüğü  resmin birebir ayısını yapmamı istemesi sonucu converse üzerine yapılan çizimin aynısını onun beyaz ayakkabısına da çizdim :)


Uzun süre kullandığını söyledi :) Fırçalar ve kumaş boyaları ile çizdiğim bir diğer çizim ise Kakashi oldu ..


Bu çizimlerden sonra bir müddet ara verdim çizime elde çizecek tişört kalmadı :)
İnternet te bir çok çizimle karşılaşıyordum ve farklı bir şey boyamak istediğimi fark ettim ve yastık kılıfı alıp onu boyamaya karar verdim :)

İlk yastık kılıfı denemem tam bir deneme tahtasına dönüştü ve bir sürü karakter çizdim bu defa :) 


Chibi çizimleri hep sevmişimdir ve bu yastık çok kalabalık dursa da ben yaparken de çok eğlendim  kullanırken de eğleniyorum :) Bleach de sevdiğim bir çok karakteri sığdırmaya çalıştım ama sadece bunlar sığdı.. Çarşaf yorgan falan yapsam sanırım anca o zaman 
 sığar tüm karakterler bleach en sevdiğim anime tüm karakterleri seviyorum ne yapayım :)



Bu defa bir değişiklik yapıp zemin rengimi değiştirdim ve diğer sevdiğim animenin karakterini yaptım bu defa içime fazlasıyla sindi ama :) 

Aslında aklımda birçok fikir var ama ne yazık ki dikiş makinem bozuk yoksa kendime istediğim karakterleri çizdiğim çanta çeşitleri yapa bilirim  :) 

İnsanın kendi çabaları ile bir şeyler yapması üretmesi gerçekten çok hoş ve güzel duygular veriyor heleki yaparken eğleniyorsanız oh mis keyfinize diyecek yok sizi rahatlatan zevkleriniz den vazgeçmeyin devam edin ;)

Beni bu şekilde çizimler yapmaya teşvik eden kişinin videolarını mutlaka izleyin  buyrun :)  Asya..


Part 1 ve Part 2  
    

18 yorum:

  1. Ohoooo baya iyi çizmişsin. Peki sana bir soru bir kağıt değil sonuçta kalemi kaydırırken sorun çıkmıyor mu ? çizim esnasında t-shirt toplanmıyor mu zeminde kayıp?

    Dip Not:
    Bu arada aynı arka planı kullanmışız bir an ne oluyoruz neredeyim dedim :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) bak burada kumaşı nasıl sıkıştırp çizim yapacağını anlatmış arkadaş detaylı bir şekilde http://www.purelectronicmag.com/blog/?p=5750 ;)


    YanıtlaSil
  3. Müthiş. Çok özeniyorum her türlü yere çizim yapanlara. Ama sen anime çizimleriyle en güzelini yapmışsın. Tebrikler. :)

    YanıtlaSil
  4. Kimisi kağıt üzerine kimiside benim gibi ilüstrasyon ve dijital çizim tekniği ile yapıyor ama sizin yaptığınız çok farklı direk tişört üzerine başarılar emeğinize sağlık
    instagram tisortt35
    web site www.tisortt.com

    YanıtlaSil
  5. Cd kalemiyle kumaş boyarsak sonradan sorun yaratır mı akma çıkma vs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akma yapıyor sonradan benimde ilk denemem o kalemlere olmuştu yaptığım tişörtler zamanla bozuldu ıslatmasam bile bir süre sonra dağıldı kumaş üzerinde.

      Sil
  6. ellerinize sağlık çok güzel çalışmalar ama bir şey merak ettim, kumaş boyama kalemleri ile yapılan boyamalar yıkanınca çıkıyor mu?

    YanıtlaSil
  7. Yok çıkmıyor ama 4,5 yıkamada solmaya başladı diğer sulu olanlar daha kalıcı onları tavsiye ederim size ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba harika boyamalar tebrik ederim.sulu olanlar dediginiz hangisi acaba

      Sil
    2. Teşekkür ederim ^^ sulu dediklerim faber 12 li fabric colours setinden söz ediyorum .

      Sil
  8. Ben kumaş boyası bulamadım da acaba guaj boya yada tahta kalemiyle yapabilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparsan ilk yıkamada akar tavsiye etmem :)

      Sil
  9. Asya o kakashinin fotosunun linkini verirmisin

    YanıtlaSil
  10. merhaba,

    bu konunun üzerinden epey zaman geçmiş ama çizimlerinizi çok beğendim.
    birkaç konuyu merak ettim..
    1) kendiniz mi çiziyorsunuz yoksa çizimleri aktarıyor musunuz tişörtlere..aydıngerle vb.
    2)kendiniz çiziyorsanız bunu hiç ticari olarak yaptınız mı.. sipariş almak gibi...

    selamlar.. mehmet akın-adana whatsappdan yazarsanız daha kolay iletişim kurabiliriz.. 05321579765

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba beğenmenize sevindim :) 1) evet kendim bakarak çiziyorum kopyalama türü bir şey söz konusu değil .. 2) ticari olarak yapmadım yapmamda ilginiz için teşekkürler ....

      Sil

Söz Sizde...