11 Nisan 2013

That Winter The Wind Blows ... Kış Rüzgarı ....

                                                                     



Uzun zamandır tembellik ettiğimin farkındayım. Aslında bu aralar hiç bir şeyle ilgilenmek izlemek istemiyorum herhalde bahar tembelliği. Millet bahar olunca rahatlar enerji dolar bende tam tersi olur bir ağırlık çöker üzerime :)

En iyisi sizi soğuk bol bol kar yağan ama sıcak bir öyküyü anlatan bol dramatik dizimizle tanıştırayım...


Öncelikle dizimizin kısa tanıtımı: 
 Adı: 그 겨울, 바람이 분다 / That Winter, The Wind Blows

Tür: Melodram, Romantik
Bölüm Sayısı: 16


Yönetmen: Kim Kyu Tae
Yazar: Noh Hee Kyung
                                                                                  Oyuncular : Jo In Sung -Oh Soo
                                                                                      Song Hye Kyo - Oh Young
 Kim Beom - Park Jin-sung     
 Jung Eun Ji -  Moon Hee Sun 

Ünlü kumarbaz Oh soo nun trajik hikayesi daha doğar doğmaz  başlar. Annesi onu bir ağacın altına terk etmiştir ve Oh soo nun ismi de bu ağaçtan gelir. İlk aşkının acısını hala yaşamaktadır ve bu yüzden artık aşkı kendine oyun haline getirmiştir.
                                                                                                     
Oh young ise görme engelli ve büyük bir şirketin varisidir. Görme engelinde dolayı hiç kimseye güvenmeyen biridir. Babasının vefatından sonra yıllar önce annesi ile giden abisini beklemektedir ve kendini etrafındaki insanlardan korumak zorundadır..

Kader Oh soo ve Young u karşılaştıracaktır ama nasıl ve ne kadar zor bir durumda bırakacaktır. 
Oh soo nun göz yaşları ve karşısındaki Young da aradığı huzura erişe bilecek mi..
Young un yaşadığı ikilemler , hiç tanımadığı birine görmeden güvene bilecek mi..

İkisi içinde zorlu bir kış başlamıştır artık ... 
                                                       
Dizi aslında eski bir Japon dizisi olan " Ai Nante Irane Yo Natsu " dizi sinden uyarlanmıştır. Aslında Kore de diziden önce  ilk filim uyarlaması yapılmıştır. Daha sonra tekrar dizi haline getirilmiştir. Suyunun suyu gibi bi durum :) 

Daha önce ne Japon versiyonu dizisini nede Kore yapımı filmini izlememiştim ilk bu diziyi izledim ve çok beğendim ...

Dizi boyu ağlayan Oh soo ya hep  bi mendil uzatası geliyo insanın .. Oh young gerçekten çok başarılı bir şekilde görme engelli birini canlandırmıştı . Hele dizi boyu çalan o çanlar yokmu  ahh ...
 Dizi evet duygusal bir dizi ama ağladınmı derseniz yok hiç ağlamadım ama dizide sizi sürekli içine çeken bir şeyler vardı. Her bölüm sonun da sizi merak içinde bırakmayı gayet iyi başarmışlardı son bölüme kadar hatta son 10 dakikaya kadar ne olacak bunların hali diye sizi merakta bırakan bir dizi. Dizinin sonunu beğendim en azında iyide olasa kötüde olsa  o saçma Kore ye has sonlara benzememiş bir netlik vardı işin içinde :) Gönül rahatlığı ile izleye bilirsiniz ...                                
    Oh soo yu  daha önce sadece The klasik filminde izlemiştim ve orada da çok beğenmiştim.



Yalnız Oh soo yu  Jang geun suk a benzeten tek kişi ben değilimdir umarım :) Özelikle bu dizide gülümsemelerini çok benzettim. 

Ve Oh soo nun giyim tarzına değinmeden geçemiycem o boya o posa o askılı pantolon lar hırkalar bu kadar mı yakışırdı hocam. Dizi boyunca çok şıktı bence. Oh young desen peri gibi dolandı dizide o kadın gerçekten çok güzel bir kadın estetikli mi değil mi bilmiyorum ama hep çok şık bir duruşu var . İkisi de çok uyumlu bir çift di çok da yakışmışlar dı hani :)
                                                   
Dizide ki diğer çiftimize gelirsek onlar daha enerjik ve kıpır kıpır bir çift olmuşlardı :) Jin sung ve Hee sun nun uyumu izlenmeye değerdi. Özelikle Hee sun u hep şirin bulmuşumdur özellikle ses tonu benim hep hoşuma gitmiştir. Hee sun nun daha çok sahnesinin olmasını isterdim :)

Kim Beom u bof da pek sevememiştim  aşırı çocuksu bir yüzü vardı! Bir kez daha vurguluyorum vardııııı.. Bu dizide evrim geçirmişti ve saç rengi çok yakışmıştı be :)
 
Bence dizinin en iyi yanlarından biri de kesinlikle müzikleri idi. Gerçekten çok iyi parçalar vardı Super Junior dan Yesung un kadife sesi ile seslendirdiği parça ve The One isimli parça başlangıcı sizi bir anlığına Titanic filminin müziğine götürsede müzik ve ses sizi farkında olmadan içine çekiyor. ( Gerçi hala yayınlanmayan aralarda çok kısa çalan bir parça var onu çok aradım ama yok sanırım o bütün parçaların bulunduğu ost un içinde olacak ..merak edenler için söyleyeyim  8. bölümün son sahnesinde son 2:30 da başlıyor. Buyurun burada tık tık )

Kısacası izledim ve beğendim kışın en güzel manzaraları eşliğinde sizi izlemeye sürükleyen bir yapım ...                                    

Buyurun  Teaser :  Tık Tık ...

Yesung un seslendirdiği parça : 













Ve dizinin en hüzünlü anlarında başlayan parça : 










Asya...

2 yorum:

  1. Bahsettiğin film Moon Geun'un oynadığı Love ME Not mı Asyam??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimin oynadığını bilmiyorum ama evet Love me not filmin ismi :)

      Sil

Söz Sizde...