29 Ocak 2012

En Sevdiğim Eski Çizgi filmler Part 1




Çocukluğumuza dair hatırladığımız en net şeylerden biri de çizgi filmlerdir. Birkaç gün önce internete eski çizgi filmlerin videolarıyla karşılaşınca 80 lerde ve 90 larda yayınlanan çizgi filmlerin, birçoğunun şimdiki çocukların izlediği çizgi filmlerden daha güzel olduğunu fark ettim.
Ben 90 lı yılların çizgi filmleri ile büyüdüm,sırasıyla aklıma gelenler...

 Benim ilk aşkım Ret Kit di:) Daltonlar her ne kadar kötü olsalar da Joe ve Averell grubun en çok sevilenleri olurlardı, diğer iki kardeş Jack ve William pek hatırlanmazlardı. Düldülüyle, rintintini ile izlemesi en zevkli filmlerden biriydi, hele introsu süperdi Bang Bang Lucky Lukeee…
 




Afacanlığın nasıl felaketlere yol açacağını etrafımızdakilere nasıl zararlar vere bileceğini Dennis den öğrenirdik,  dedesinin az delirtmedi.



Futbolu ve döne döne kaleye giden golleri, futbol kuralarını Tsubasa sayesinde öğrendim.

Müfettiş Gadget sakarın tekiydi ama yine de çok severdim onu.






Alvin ve arkadaşları ünlü sincaplar geçtiğimiz senelerde 3D filmleri bile çıktı.









 Ve Taş Devri yaşama şekillerini hayvanları eşya gibi kullanmalarına arabalarına her şeylerine bayıldığım en özel çizgi filmlerinden biri, ilerleyen bölümlerde çakıl ve bambamın gelmesi çok hoşuma gitmişti :)






Tabi Jetgiller en çok adamın arabasının en sonda çantaya dönüşmesini severdim :)




Polis Akademisi bir birinden çok farklı kişiliklerin bir araya geldiği izlemesi zevkli yapımlardan biriydi.




Benim için gerçekten özel olan çizgi filmler Ay savaşçısı Sailor Moon du kaçırmadan izlediğim okuldan gelir gelmez çantamı bile çıkarmadan TRT yi açıp izlerdim :)  Aynı şekilde Şeker kız Candy kaçırmadan izlediğim yapımlardan biri idi.







Ve yaşımın büyümesine rağmen Pokemonları izlemeden okula gitmezdim Pikaçuuu sevimli şey :)




Saymaya devam edersek Güneşin oğlu Esteban ilk 80 li yıllarda yayınlamış ama ben 90 lı yıllardaki tekrar yayınlarını izlediğimi hatırlarım, Varyemez amca ve yeğenleri, Tom ve Jerry herkes gibi jerry sevmezdim :)



Ninja Kaplumbağalar Leonardo, Michelangelo en çok bunu turuncu bandajlıyı severdim :) Raphael ve Donatello çok severdim bu kaplumbağaları, yanlarındaki gazeteci kızı ve ustalarını sevmezdim beyin den de az bişey tırsardım :)Taz mania canavarı çok severdim o tükürüklüyü hele intro su süperdi  :)
Bugs Bunny akılı tavşi domuzun burnundan getirirdi domuzu da hiç sevmezdim zaten  :) Ayı Yogi ve Arkadaşları uçan gemileri ile dolanırlardı.




Eee kedileri çok seven biri olarak en sevdiklerim den 2 numara Heathcliff tabi ki ve 1 numaram elbette ki  Garfield dır, tembel sabahları erken kalkmaktan nefret eden obur kedi :)









O kadar çok o kadar güzel çizgi filimler var ki hatırladıkça insanın aklına bir sürü çizgi film geliyor. Devam edecek…     Asya


2 yorum:

  1. ay ızlemedıklerım yıne var burda nan dennıslı olan cartoonu nasıl seversın ben o cocuga gcık olurdum..dedeyı delırtırdı ya..ne kufur sayardım o smarık velede :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçte bile o dede gıcığın tekiydi keltoş :P

      Sil

Söz Sizde...