05 Ocak 2012

Neden anime manga çizimleri yapıyorum?


                                                         Bu gün arkadaşımın bende böyle resim çizmek istiyorum ama ben yapamam gibi sözlerinden sonra, aklıma geldi de ben ne zaman dan beridir çiziyorum? Evet, ben ciddi anlamda çizmeye iki sene önce başladım. Ama neden sürekli anime çizdim? Belki de herhangi normal bir resmi koysanız önüme çizemem, manzara çizmeyi sevemedim hiç, belki de doğanın güzelliğini yansıtmanın mümkün olmadığını düşündüğümdendir. Ne bilim bir insanı çizmek istemememin de sebebi buydu. En sevdiğim ressam Salvador Dali idi sürrealist çizimleri hep daha çok sevmişimdir farklı bakış açılarının kâğıda yansıması daha çok ilgimi çekmiştir. Sürrealist çizimleri yapmayı hiç beceremedim bende o bakış açısı eksikliği vardı. Hatırladım da okulda bile hocanın masanın üzerine dizdiği bir tabak dolusu elmayı çizmektense Avanak Avni karikatürü vardı Oğuz Aral ın çizimiydi buyurun Avni tık ;)
Avni‘yi yâda tipi tip sakızındaki o koca burunlu tipi çizerdim :)  Resim çizmeye okuldan sonra hiç devam etmedim. Taki Japon animeleri ile tanışıncaya kadar, eskiden en sevdiğim anime Sailor Moon Ay savaşçısı idi dahasın da şeker kız candy, Pokemon ( o zamanlar büyümüştüm ama yine de hiç kaçırmadan izlerdim )  ile devam etti bu, ama hiç kalemi elime alıpta çizmek gelmedi içimden, uzak doğuyla özelikle Güney kore ve Japon dizileri ile tanıştıkça çocukken bıraktığım anime izleme sevdam tekrardan can landı. Bleach anime sini izledikten sonra internete araştırmalar yaparken fan art ların çizimleri ile karşılaştım. İşte o zaman bende çizmek istiyorum deyip kalemi elime aldım ve şuan bir çanta dolusu, çizim kalemim ve boya kalemlerim var:)    

Çizmenin ne kadar rahatlatıcı bir şey olduğunu keşfettiğimden beri, durmadan çizer oldum ama neden se içimden sadece anime ve chibi karakterleri çizmek geliyor oda bi acayip şey :)
Çizmek isteyipte ben yapamam deyip kenara çekilmeyin hele ki anime çizimleri çok daha kolay, internete çizim yapmanıza yardımcı olacak birçok site var benim en çok kullandığım site Buyrunn :)   
Ve benim en sevdiğim çizim video su  Tıktık.. bu çizeri izledikten sonra chibi çizmek istiyorum hep :)
Yapamam ben beceremem demeyin deneyin inanın çok zevkli bi iş çizdikçe çizesi geliyor insanın, ilk başta sonuçlar yamuk yumuk olsa da vaz geçmeyin çizdikçe el alışıyor ve daha rahat çizim yapmaya başlıyorsunuz. Hadi denemeye değer ;)

Benden birkaç çizim… 











9 yorum:

  1. blogunu çok beğendim açıkcası :) hele ki bu çizimlere bayıldım. senide aramızda görmek isterim www.anitr.com sıklıkla çizim yarışmaları yapmaktayız anime formumuz da katılman ve çizimlerini paylaşman çok güzel olur bence :)

    kendi bloglarım : oqueys.blogspot.com
    oqueys-anime.blogspot.com

    beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Blogumu ve çizimlerimi beğenmenize sevindim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Yeni ismim zeroraw resimlerimi beğendiğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. ben de bi aralar amatör anime karakterleri çiziyordum ama en sevdiğim 2 karakter(grimmjow, ulquiorra) bir türlü çizemedim hiç how to draw yapmayı düşündün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır çizim yapmıyorum artık ve daha önce hiç how to draw yapmayı düşünmedim.

      Sil
  5. Boya ve çizim kalemlerin neler peki^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu cevabım kusura bakmayın uzun zamandır blog kullanmıyorum ...

      Çizim kalemlerim çoğunlukla dereceli kalemler 2b v 3h gibi biçok numarası mevcut boya kalemlerimde sıradan kuru boylar :))

      Sil
  6. muhteşem çizimlerin var senle nereden iletişim kurabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun zamandır blog güncellemesi yapmadığım için görmedim kusura bakmayın .. Buradan sormak yazmak istediğiniz her şeyi yaza bilirsiniz :)

      Sil

Söz Sizde...