17 Şubat 2012

La Corda D'oro...







Klasik müziği çok severim. Bahsedeceğim anime de klasik müziği daha da çok sevdiren bir yapım, karakterlerin her biri bambaşka özelikte bambaşka güzellikte, izlediğim animeler içinde en sevdiğim animeler den biridir   La Corda D’oro 
Hikâyemiz uzun zaman önce yer almaktadır. Sırf Müzik çalışmak için denizleri geçen bir genç vardı. Bu genç için her şey yeniydi ve muhteşem bir dünyaydı. Sonra bir gün, garip bir şeyle karşılaştı. Küçük ve esrarengiz bir şeyle buluştu. Bu yaralanmış küçük bir periydi. Gencin temiz ve saf bir kalbi vardı ve çok merhametliydi, bu karşılaştığı küçük periyi aldı ve yarasını iyileştirdi. Genç, küçük periye bir müzik okulu kurmayı hayal ettiğini söyledi. Peri: "Sen benim hayatımı kurtardın. Bu nedenle, okuluna müziğin duasını vereceğim."
Ve sonra aradan zaman geçti, bu karşılaşma tekrar gerçekleşti.

Konusu:

Hino Kahoko, 2 gruptan oluşan öğrencilerin gittiği bir müzik akademisi olan Seiso akademisinde 2'inci yılını okuyan normal bir öğrencidir. Normal öğrenciler gri üniforma giymektedirler. Krem renkli spor ceketleri giyenler ise müzik öğrencileridir.

Hino Kahoko olan başkahramanımız, bir gün yine okula geç kalır.Okula geldiğinde zil çoktan çalmıştır ve alel acele koşmaktadır.Bu sıradada okulun niye bu kadar uzağa kurulduğundan şikayet etmektedir.Peri Lili ise, sesini duyurabildiği birini arıyordur.Hino tam yukarı baktığı sırada bir ses duyar ve küçük bir peri görür, bu peri Lilidir.Çok az kişinin peri Lili'yi görebilme yeteneği vardır.Bu görenler Lili tarafından okulun müzik müsabakasında katılmak için seçilmektedir.Önceki yıl katılan müzik öğrencileri bu yıl da müsabakalara katılmıştır ama bir fark vardır.Bu yıl onlarla birlikte Hino Kahoko da yarışacaktır.Hino bunu duyduğunda şok olur çünkü hayatında bir tane bile müzik aleti çalmamıştır.Peri Lili korkmamasını ve ona vereceği Keman'nın sihirli olup herkes tarafından çalınabileceğini söyler.Tabi eğer kalbinde müzik varsa.Hino gönülsüzce bunu kabul eder ve müsabaka da yarışmaya karar verir.

Karakterler:

Hino Kahoko Ana karakterdir. Lisede ikinci yılındadır ve genel bir eğitim bölüm öğrencisidir.Yani müzik ve normal öğrenim olarak 2'ye ayrılan okullarında normal bir öğrencidir.Garip bir periyle karşılaşıncaya kadar.Peri Lili Riri Hinoya büyülü bir keman vermesiyle olaylar gelişir.Müzik grubundakiler ona hayrandırlar.
Tsukimori Len
Normal olarak herkese küçümser bir şekilde davranan çok ters bir kemancıdır.Annesi çok ünlü bir piyanisttir ve yine onun babası iyi bilinen bir kemancıdır.Hino'ya doğru yakınlaştıkça içindeki kibir azalır.Yine Hino'ya karşı sıcak bir ilgisi vardır.
Tsuchiura Ryotaro
Başka bir normal bölüm öğrencisi. Tsuchiura ve Hino iyi arkadaştırlar. Çok yetenekli bir piyanisttir piyano çalmaya devam etmek ister aslında ama ayriyettende bir futbol takımında olması bunu zor kılıyordur. Tsukimori ile hep kavga ederler. Hino’ya karşı çok şefkatlidir.
Hihara Kazuki
Harika bir trompet çalan üçüncü sınıf öğrencisidir. Dolayısıyla herkes ona senpai diye hitap eder. Çok sıcakkanlıdır ve sevimlidir. Çabucak Hinoyla arkadaş olmuştur. Büyük bir ihtimalle Hino'ya aşıktır.
Yunoki Azuma
Flütçüdür, harika bir yeteneğe sahiptir. Üçüncü yıl öğrencisidir. Hihara-senpai ile aynı sınıftadırlar. Başlarda çok iyi kalpli ve nazik gibi görünsede pek öyle olduğu söylenemez. Peşinde 3 tane saf badigardı vardır. Onlarda üçüncü sınıftan üç müzik öğrencisidir.Hinoya ilgi göstermesinden rahatsız olurlar.Bu konu da pekte haksız değillerdir çünkü Yunoki de Hino dan hoşlanmaktadır.
Shimuzu Keiichi
Sarışın bir çocuktur. Grupta en genç olanlardan biridir. Bishounen’dir.(Sevimli, yakışıklı çocuk).Viyolonsel çalar,gayet harikadır.Daime hep uyur viyolonselini çalar bunun dışında pek birşey yapmaz.Herhangi bir yerde her hangi bir zaman uyuyabilir bundan dolayı Kahoko bazen derin uykuda yerde yatarken hep onu bulur.
Fuyumi Shoko
Diğer bir kız yarışmacıda fuyumidir.Klarnet çalar.Çok kararsızdır ve çok kolay kandırılır.
Hanazama Hiroto
Kanazawa-sensei de derler. Oldukça tembel bir müzik öğretmenidir.Pek öyle ortada görünmez.Ya elinde sigarası ile yada kedisini beslerken görülür.
Osaki Shinobu
Seisou mezunudur, Orkestra öğretmenidir.Harika keman çalar,yumuşak bir çalma tarzı vardır.Nazik bir kalbi vardır ve Hinoyu her kötü anında neşelendiren biridir.
Lili
Kampüste yaşayan bir peridir.Onu görebildiğinden dolayı büyülü kemanı Hinoya vermiştir. Bakınız...




Animeden Bahsedersek :


Anime toplam 26 bölümden oluşan bir yapım. Klasik müziği sevdiren özel bir yapım. Klasik müzik severlerin kesinlikle izlemelerini tavsiye ederim, benim gibi keman severlerin çok seve bileceği sürükleyici ve çizimleri ilede göz dolduran müzikleri ile kulaklarımızın pasını silen şirin bir dizi.
Animede en sevdiğim karakter kesinlikle Shimuzu Keiichi hemen hemen her yerde uyuya bilme yateneğine ve harika viyolonsel çalabilme özeliğine  sahip sarışın güzel çocuk :) Dizideki çalan birçok klasik eseri dinlemek ve dizinin kendine ait müziklerini dinlemek gerçekten çok güzel dizinin kendi müziklerinden dinlemenizi tavsiye ederim özelikle jenerik çok güzel. 

Asya



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Söz Sizde...